Dragi Čarlse,

Toliko je sve nekad turbulentno da mi se čini da ne mogu da pohvatam konce i da već dugo živim po tuđem scenariju- kao da se dani i radnja u njima odvijaju bez nekog posebnog uticaja glavnog lika, dirigovani nečim višim i neobjašnjivim.

Teško sam se prehladio na službenom putu i vukao sam upalu ušiju i cele glave na nogama, uz samo par biljnih kapi, nadajući se da će se sve samo zalečiti kao rana na psu, uostalom, kao i svaka moja prehlada. Kao što znaš, kod lekara odlazim samo kada pomislim da ću umreti ili načisto poludeti. Međutim, stvar se malo otrgla kontroli i privremeno sam izgubio sluh za više od 50%. Kad mi se neko obraća, naprežem se da razumem, a dok govorim – sebi toliko odzvanjam, da tu buku ne mogu da izdržim. Dok koračam, u glavi mi dreči svaki korak, a ako se nakašljem ili kinem, cela glava mi se raspadne u sekundi. Ukratko, posle maltretiranja sa pet specijalista, zaključeno je da su mi od te prehlade stradale Eustahijeve tube, skupile su se i onemogućile protok vazduha i tečnosti, tako da se stvara pritisak. Najodvratnija stvar je to što čujem nepodnošljivo pištanje u glavi 24h dnevno u kombinaciji sa već odomaćenim zujanjem, i što sam sada, posle dve nedelje agonije, na ivici ludila. Kortikosteroidi koje pijem, za sada ne deluju, a zabranili su mi da ih mešam sa alkoholom, od kojeg jedino uspevam da zaspim. U potpunom sam košmaru.

Debeli i Riđi su me izvukli iz kuće, pokušavajući da me zabune pričom. Trebalo je da nam se pridruži i Ispravni, ali mu nije bilo dobro, tako da je čuvena četvorka ponovo bila okrnjena. Bili smo na splavu na reci, sa samo još nekoliko čudaka koji su izašli po kiši i to radnim danom. Debeli je pokušao da priča o poslu, ali smo mu Riđi i ja zavrtali ruku zbog Dosadne, za koju već znaš da ne navijam. Obojica bez takta, u nekom trenutku smo shvatili da je pred nama zaljubljen čovek koga treba ostaviti na miru. Riđi je pričao o svom putovanju po Evropi i njima se činilo da će uspeti da mi skrenu pažnju sa cirkusa u mojoj glavi, ali zvuk je postajao sve jači, nepodnošljiv, opterećujuć, težak, preteći.

Video sam svoju ruku kako iz pojasa vadi pištolj, primiče je čelu i povlači obarač. Osetio sam tišinu, a potom i ogromno olakšanje i toplinu po celom telu.

Trgnuo sam se iz te fantazije i video da me obojica drmaju i dozivaju. Lica su im bila iskrivljena od vikanja, oči iskolačene, ali ja sam ih čuo samo u tragovima, sa kako su mi rekli, jezivo smirenim osmehom.

Bilo je već skoro 12 i vreme da pođemo. Noć je zvanično tek počinjala, ali sam u dubini duše predosećao da bi to mogla da bude i poslednja noć sa kojom ću morati da se borim.